“Mijn naam is Mieke en ik heb de valpreventie bij Fysiotherapie Wateringse Veld uitgevoerd. Ik heb de training valpreventie als erg positief ervaren.

Nadat ik een paar keer zomaar met de fiets omviel werd ik erg onzeker. Ik was verbaasd dat ik niet in staat was om mijn evenwicht te corrigeren. Daar wilde ik iets aan doen. Tijdens de training ben ik mij bewust geworden dat de spieren erg belangrijk zijn. Vooral de oefeningen voor de beenspieren  waren verhelderend. Die oefeningen doe ik nu dagelijks. Ook zittend voor de televisie of voor of na het koffiedrinken. De manier van lopen en valreflexen kwamen aan de orde. En we hebben ook veel evenwichtsoefeningen gedaan. Daarbij moest ik wel mijn hoofd erbij houden en me concentreren en vooral niet teveel dingen tegelijk willen doen.

 

Confronterend, maar wel de werkelijkheid

Het vaststellen (o.a bij andere deelnemers) dat handelingen niet meer lukken was wel confronterend, maar ook een moment om vast te stellen welke keuzes er dan gemaakt moeten worden. Ik wil de trainers bedanken voor de fijne sessies en ik zou het iedereen aanraden!

 

Bedankt voor jullie inzet en tot ziens.”