Heeft u (hulp)vragen over de uitvoering van u dagelijkse activiteiten? Op het gebied van wonen, zorgen voor uzelf of anderen, werken, leren, vrijetijdsbesteding of sociale contacten? Ergotherapie helpt u en de mensen om u heen.
Een ergotherapeut maakt altijd de koppeling met dagelijkse activiteiten m.b.t. wonen, zorgen voor jezelf en/of anderen, werk studie, vrije tijd.
Deze klachten kunnen passen bij diverse ziektebeelden zoals hersenletsel (hersenschudding, beroerte, ongeluk, tumor) , Covid- 19, Parkinson, MS, chronische pijn, burn-out, whiplash, dementie, passen bij uw leeftijd of bij andere uitdagingen van het leven.

Vragen
Heeft u vragen m.b.t. de uitvoering van uw dagelijkse activiteiten die niet gaan zoals u wilt, bijvoorbeeld door:
- Stress
- Overprikkeling
- Overbelasting
- Vermoeidheid
- Veranderingen in cognitieve processen zoals aandacht, geheugen, planning en organisatie.
- Veranderingen in het bewegen.
- Problemen met (veilig) bewegen in en om de woning
- Mantelzorg-taken

Behandeling
Coaching
- Leren omgaan met de uitdagingen van een ziekte of chronische aandoening.
- Belasting en belastbaarheid weer in balans brengen.
Behandeling en herstel
- Activiteiten opnieuw óf anders leren uitvoeren.
- Activiteiten leren uitvoeren met inzet van hulpmiddelen.
Cognitieve revalidatie
- Uitleg / training om met cognitieve veranderingen om te leren gaan.
Ondersteuning
- Mantelzorg versterken in omgaan mét zorgtaken.
Preventie en advies
- Keuze en begeleiding aanvraag van hulpmiddelen, voorzieningen en woningaanpassingen
- Oefenen gebruik hulpmiddelen.
- Gezondheidsproblemen voorkomen en veilig handelen waarborgen.
Werkplekonderzoek en begeleiding re-integratie
- Arbeidsparticipatie vergroten door gerichte begeleiding.

Resultaat
-
U kunt díe activiteiten doen die belangrijk voor u zijn, passend bij uw mogelijkheden.
-
U kunt omgaan met de ‘blijvende’ gevolgen van uw aandoening én heeft daarbij zelf de regie in handen.
-
U heeft vertrouwen in uzelf en in uw mogelijkheden.
-
U zit weer goed in uw vel!
De behandeling kan zowel in de praktijk, bij u thuis, op school, werk of dagbesteding plaatsvinden.
Vergoeding
U heeft geen verwijzing nodig om te kunnen starten met ergotherapie. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat daarom wel af van uw eigen risico (indien dit nog niet is opgebruikt).
Hoe eerder de behandeling start , hoe sneller u resultaat ervaart
Geen verwijsbrief nodig.
Wij controleren op het aantal behandelingen waarop u recht heeft.

Onze ergotherapeuten

Ergotherapeut
Henriette is in 1997 afgestudeerd aan Ergotherapie in Gent. Ze heeft gewerkt in een verpleeghuis, ziekenhuis en de laatste 17 jaar bij Rijndam Revalidatie. De specialisatie van Henriette is Revalidatie na hersenletsel. Deze specialisatie zal Henriette bij ons voortzetten door te werken op onze locatie in Wateringse Veld en bij onze locatie & Basalt Revalidatie. Verder heeft zij ervaring in behandeling en begeleiding van hulpvragen m.b.t. vermoeidheid, belasting-belastbaarheidsproblematiek, overprikkeling, cognitieve veranderingen a.g.v. hersenletsel, impact van hersenletsel op uitvoering dagelijkse activiteiten en rollen en Covid-19. Ze denkt mee hoe dagelijkse activiteiten anders kunnen, d.m.v. advies, oefeningen en gesprekken. Ergotherapie helpt bij het uitvoeren van betekenisvolle activiteiten en rollen in de omgeving die belangrijk zijn voor de cliënt.
KP nummer 19901626090
Henriette is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag

Maud is afgestudeerd als ergotherapeut in 2018. Zij heeft ervaring opgedaan met Geriatrische revalidatie, verpleeghuissetting (dementie en somatiek), arbeid gerelateerde vraagstukken, chronische pijn en vermoeidheid, NAH en coaching. Zij werkt graag vanuit bewezen onderbouwde methoden. Vanwege die achtergrond houdt Maud zich daarom binnen de praktijk bezig met de ouderen doelgroep.
Zij wordt blij als zij mensen kan helpen hun eigen leven zoveel mogelijk te leven zoals zij dat zelf graag willen en de dingen (weer) kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en meedoen zijn hierbij de belangrijkste punten. Dit doet zij o.a. door mee te denken over hoe dingen anders kunnen, d.m.v. advies en gesprekken. Of door gebruik te maken van hulpmiddelen of bijvoorbeeld het begeleiden van aanvragen bij de Gemeente/WMO. Zij doet dit zowel op de praktijk als bij de mensen thuis.
Maud is aanwezig op dinsdag, woensdag, donderdag.
KP nummer: 29104210190

Marloes is afgestudeerd als Ergotherapeut in 2003. Zij heeft vanuit haar werk bij het AMC en Revalidatiecentrum Rijndam ruime ervaring met het behandelen van mensen met stress gerelateerde klachten, chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Vanuit de scholing ACT en motivational interviewing is Marloes erop gericht mensen te begeleiden en coachen richting een waardevol leven naast de klachten die iemand ervaart. Het vinden van balans in de dagen en het praktisch uitvoeren van waardevolle activiteiten staan hierbij centraal. In 2018 is zij CPCRT gecertificeerd als cognitief neurorevalidatie therapeut. Marloes haar specialiteit is het behandelen van mensen met chronische pijnklachten en vermoeidheid, ook in combinatie met cognitieve revalidatie.
Marloes is aanwezig op maandag,woensdag en donderdag.
KP nummer: 79905515490