Locatie VELO

Fysiotherapie Wateringse Veld heeft haar deuren geopend op locatie VELO, boven de sportkantine. Dichtbij, wel zo vertrouwd. U kunt direct bij ons terecht, om de pijn niet te verergeren en snel van de klacht/blessure afkomt.

Wij zetten onze specialisten in om:

– Pijnklachten tijdens en/of na het sporten te verhelpen;
– Definitief van een sportblessure af te komen;
– Te revalideren na een sportblessure;
– Sportblessures te voorkomen;
– Advies te geven over het verbeteren van sportprestaties.

Onze vertrouwde Fysiotherapeuten Marijke, Britt, Robin en Marjolein zijn gespecialiseerd in sportblessures en hebben zelf de kennis en kunde in huis om zo specifiek mogelijk aan uw herstel te werken. We nemen elke klacht onder de loep en bekijken welke behandelmethode het beste bij u aansluit om snel en voorspoedig resultaat te boeken.

 

Onze sportieve speerpunten

1.     Multidisciplinaire sportrevalidatie

Als je als sporter geopereerd bent, begeleiden we jou door de revalidatieperiode heen. Het beste is om voor de operatie te starten met het behandelplan. Maar we helpen je ook graag verder als je al geopereerd bent en nog klachten ervaart of te weinig vooruitgang hebt geboekt. We werken met diverse specialisten onder 1 dak, waardoor we je beter en efficiënter vooruit kunnen helpen.

2. Looptraining
Dit is een training die we opzetten voor sporters die willen kunnen rennen na een blessure. Met loopoefeningen leren bijvoorbeeld duurlopers, voetballers en handballers de juiste techniek van hardlopen, waarbij aanzetten tot sprint belangrijk is en wordt getraind door kracht en techniek.

3. Preventieve sporttesten
Hiermee testen we of de sporters een verhoogd risico hebben voor het oplopen van een knieblessure. Dit zien we namelijk veel bij veldsporten. Zo hebben we de jeugd van de voetbalselectie uitgenodigd voor de screeningstest. Als ze positief scoren nodigen we ze uit 1-op-1 om te achterhalen welke spiergroepen sterk genoeg zijn en welke aandacht of een speciaal trainingsprogramma nodig heeft.

4. Dry needling
Door middel van een speciale techniek wordt een spieren aangeprikt om stijfheid, bewegingsbeperking of uitstralende pijn te verhelpen. Tijdens het prikken wekken we een reactie op van bij de spier, waardoor de spier sneller en langduriger kan ontspannen.

5. Sportschoen advies
Een goede afwikkeling van de voet voorkomt blessures. We filmen jouw loop en zoomen in op je afwikkeling, loophouding en looptechniek. Hiermee kunnen we een passend advies geven over de juiste sportschoenen en afwikkeling en ondersteuning van je voet. 

6. Echografie 
Met echografie kunnen we verschillende blessures zichtbaar maken. Dit wordt ingezet als de specialisten het nodig vinden om de juiste diagnose en behandelplan te kunnen opstellen.

Onze fysiotherapeuten

Marijke Diekerhof
Marijke Diekerhof
Fysiotherapeut | Sportfysiotherapeut | Orthopedisch Manueel Therapeut| Echografie
Twan van der Zalm
Twan van der Zalm
Sportkunde therapeut i.o. | fysio fitness begeleider
Wouter Bakker
Wouter Bakker
Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Dry Needling
Martijn van der Kruk
Martijn van der Kruk
Fysiotherapeut| Manueel therapeut| Dry Needling
Bob Kemper
Bob Kemper
Fysiotherapeut | Longfysiotherapeut | Sportfysiotherapeut | Core stability
Marjolein Perfors
Marjolein Perfors
Fysiotherapeut | Manueel therapeut| Kaaktherapeut | Dry Needling

Voorkom blessures met een goede afwikkeling van de voet!
Meld je gratis aan voor onze check en advies op je sportschoenen via 070 3099860