Een steek van pijn bij elke beweging of een zeurend ongemak dat je dagelijks leven verstoort. Bij fysiotherapie Wateringse Veld begrijpen we dat elke klacht vraagt om een unieke aanpak.

Over Fysiotherapie Wateringseveld

Fysiotherapie Wateringse Veld, geworteld in het hart van Westland, staat bekend om zijn efficiënte en doelgerichte benadering van fysiotherapie. In deze moderne praktijk vind u een breed scala aan gespecialiseerde zorg aan, variërend van algemene fysiotherapie tot sportfysiotherapie en manuele therapie. Hier focussen we ons sterk op de individuele behoeften en hersteltrajecten van onze klanten, met als doel zo effectief mogelijk bijstaan in de revalidatie.

Rianne van der Klaauw, een deskundige en allround fysiotherapeute bij fysiotherapie Wateringse Veld, besteedt aandacht aan complexe klachten en zorgt voor diversiteit in de behandelmethoden. Dit zorgt dat elke patiënt de zorg krijgt die bij zijn of haar situatie past.

Professionele begeleiding

Binnen fysiotherapie Wateringse Veld is het long-revalidatie programma een voorbeeld van professionele begeleiding. Dit programma is gericht op het verbeteren van de lichamelijke conditie van patiënten, wat kan leiden tot minder belemmeringen, verminderd medicijngebruik en een daling in ziekenhuisopnames. Cliënten krijgen een persoonlijk trainingsprogramma waarbij ademhalings- en hoesttechnieken, ontspanningsoefeningen en opbouwen van conditie centraal staan. Een leefstijlverandering met focus op stoppen met roken en gezonde voeding is een groot onderdeel.

Het programma duurt meestal 3 tot 6 maanden en biedt de optie tot herhaling indien nodig. De frequentie ligt op 2 tot 3 trainingssessies per week. Een kleinschalige groep zorgt ervoor dat deelnemers in een gezellige en ondersteunende setting kunnen werken aan hun revalidatie.

Fysiotherapie Wateringen

Fysiotherapie Wateringse Veld onderscheidt zich door zorg op maat te leveren met diensten zoals fysiotherapie, sportfysiotherapie en manuele therapie. Ons professionele team streeft om de beste zorg voor elke patiënt te garanderen door technieken te combineren met nieuwe inzichten.

Patiënten kunnen rekenen op een uitstekende zorg: Fysio Wateringen heeft een gemiddelde patiëntenwaardering van 9,9 ontvangen, wat boven het landelijk gemiddelde ligt.

Een specialisatie van fysiotherapie Wateringse Veld is onder andere de revalidatie na hersenletsel, waarbij patiënten ondersteund worden door een ervaren ergotherapeut in zaken betreffende vermoeidheid, belastbaarheidsproblematiek en cognitieve veranderingen.

Algemeen fysiotherapeut

De algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Wateringen biedt veel behandelingen, waaronder oefentherapie en massagetherapie. Maar even belangrijk is de preventieve expertise die wordt ingezet voor het bieden van advies en begeleiding. Zo zorgt de fysiotherapeut dat klachten worden voorkomen voordat ze ernstig worden.

Fysio fitness begeleidt patiënten in het veilig terugkeren naar hun sportactiviteiten na een blessure. Alle behandelende fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het BIG-register en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR), wat staat voor professionaliteit en kwaliteit.

Sporters als fysiotherapeut begeleid

Bij Fysio Wateringen worden sporters begeleid door professionals zoals Wouter Bakker, die zelf op nationaal niveau heeft gesport. Zijn specialisatie in knieklachten, sportletsels en peesklachten maakt hem een waardevolle kracht binnen de revalidatietrajecten.

Collega Bob Kemper richt zich eveneens op het begeleiden van (top)sporters en heeft een achtergrond die kennis en ervaring toevoegt aan de behandelingen. De combinatie van manueel therapeutische vaardigheden en sportkundige inzichten stelt Fysio Wateringen in staat om voor iedere sportgerelateerde uitdaging een goed plan te ontwerpen.

Specifieke klachten

Fysio Wateringen biedt behandelingen aan die gericht zijn op specifieke klachten zoals hoofd- en nekpijn in combinatie met beperkte beweging van de wervelkolom. Patiënten die last hebben van nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen, en diegenen met lage rugklachten met uitstraling naar de benen worden ook met grote zorg behandeld. Behandelingen strekken zich uit tot hoge rugklachten, rib- en borstpijn, en zelfs duizeligheid bij nekbewegingen of kaakklachten.

Manuele Therapeut

De expertise van een manueel therapeut strekt zich verder uit over het behandelen van rug- en nekklachten, gewrichtspijn en sportblessures. Specialisaties zoals Dry Needling en kaakfysiotherapie worden ook vaak in gebruikt, waardoor patiënten met een diversiteit aan klachten goed worden geholpen.

Sportkunde therapeut

Twan van der Zalm, sportkunde therapeut in opleiding en fysio fitness begeleider, maakt deel uit van het veelzijdige team bij Fysio Wateringen. Twan biedt begeleiding aan patiënten tijdens fitness en sportgerelateerde activiteiten, waarbij zijn achtergrond een bijdrage levert aan verbeterde sportprestaties en preventie van blessures. Ook binnen zijn opleiding verzamelt hij de nodige kennis om als Sportkunde therapeut sportblessures deskundig te behandelen en revalidatieplannen op te stellen.

Gehele revalidatie proces

Het revalidatieproces bij Fysiotherapie Wateringse Veld is een traject waarbij verschillende specialisten samenwerken om de meest effectieve zorg te bieden. Revalidaties na operaties zijn een vak apart. Direct vanaf de diagnose tot aan het volledige herstel wordt er een op maat gemaakt behandelplan ingezet. Voor sporters omvat dit onder andere specifieke trainingen zoals looptraining. De samenwerking met medisch specialisten zorgt ervoor dat ook trauma revalidatie met zorg wordt begeleid.

Het belang van goede begeleiding

Een aspect van fysiotherapie is de goede begeleiding die u kunt ervaren gedurende het herstelproces. Een persoonlijke benadering is van belang van begin tot eind, ongeacht of de beweegactiviteiten rustig of intensief zijn. Bij Fysio Wateringen wordt het belang van deze begeleiding niet alleen onderstreept door de implementatie van bewezen technieken maar ook door integratie van de nieuwste inzichten in de behandeling. Cliënten ontvangen hierdoor een specifiek op hun situatie en unieke behoeften afgestemde behandeling.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding bij Fysio Wateringen is niet zomaar een term; het is de kern van hun dienstverlening. Cliënten krijgen zorgvuldig afgestemd advies en trainingen, of het nu gaat om een post-operatieve situatie of om het verbeteren van de algehele fitheid. Het longrevalidatieprogramma heeft een belangrijke plek binnen de praktijk en omvat onder andere technieken voor een correcte ademhaling, conditie- en spierkrachtverbetering, en de promotie van een actieve levensstijl.

Master manueel

Wouter Bakker is een voorbeeld van de Master manueel therapeuten werkzaam bij Fysio Wateringen. Zijn expertise en verdiepende opleidingen, zoals de Master in Fysiotherapie (MFt) en specialisaties in Kaakfysiotherapie en Dry Needling, stellen hen in staat om een diversiteit aan klachten te behandelen. Vooral klachten van de wervelkolom, knieproblemen en sportletsel zijn gebieden waarop zij uitblinken.

Master opleiding Orthopedische

Marijke Diekerhof, eveneens werkzaam bij Fysio Wateringen, is een therapeut met de Master opleiding Orthopedische Manuele Therapie vanuit Utrecht achter haar naam. Haar specialisme ligt in de behandeling van wervelkolom gerelateerde klachten, inclusief hoofd- en nekklachten. Hiermee draagt zij bij aan het expertisegebied van het team met een focus op orthopedische manuele therapie. Marijke’s aanwezigheid versterkt het aanbod binnen de praktijk en zorgt ervoor dat het team veelzijdig en volledig uitgerust is om een breed scala aan klachten te behandelen.

Locatie Laan van Wateringse Veld

Bent u op zoek naar kwalitatieve fysiotherapie in Wateringen? De locatie Laan van Wateringse Veld biedt u een scala aan mogelijkheden voor professionele fysiotherapeutische zorg. In onze moderne faciliteit werken deskundige therapeuten, zoals Wouter Bakker – een ervaren fysiotherapeut en Manueel Therapeut.

Bij Laan van Wateringse Veld kunt u terecht voor diverse therapieën en behandelingen, waaronder Fysio Fitness en algemene fysiotherapie. De Fysio Fitness sessies worden onder professionele begeleiding gegeven in kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding.

Twan van der Zalm is ook onderdeel van ons team en ondersteunt sporters en liefhebbers van fysieke activiteiten op vrijdag en zaterdag tijdens de Fysio Fitness groepslessen.

Daarnaast bieden we toegang tot een echografist op dinsdag, donderdag en vrijdag, waarmee specifieke klachten nauwkeurig in beeld kunnen worden gebracht voor een gerichte behandeling.

Met gerichte behandelplannen, kennis van zaken en een persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat u optimaal ondersteund wordt gedurende uw gehele revalidatie proces. Kies voor kwaliteit en goede begeleiding bij Laan van Wateringse Veld.

Lage rugklachten

Binnen onze praktijk is er bijzondere aandacht voor de behandeling van lage rugklachten. Dit veelvoorkomende probleem wordt bij Fysiotherapie Wateringen aangepakt door therapeuten die gespecialiseerd zijn in de meest effectieve behandelingen. Lage rugklachten kunnen uw dagelijks functioneren flink in de weg staan, daarom zetten onze professionals hoogwaardige, moderne apparatuur en een persoonlijke benadering in om uw klachten te verlichten.

Wij begrijpen dat geen twee rugklachten identiek zijn. Daarom ontvangt iedere cliënt bij ons een zorgvuldig samengesteld en persoonlijk behandelplan. Dit plan kan bestaan uit manuele therapie, oefeningen voor thuis en advies voor houding en beweging. Met een aanpak die gebaseerd is op een mengeling van beproefde methodes en de laatste wetenschappelijke inzichten, streeft Fysiotherapie Wateringen ernaar uw klachten effectief te behandelen en uw herstel te optimaliseren.

Gemiddelde cijfer

Bij Fysiotherapie Wateringen staat kwaliteit hoog in het vaandel, wat gereflecteerd wordt in onze beoordelingen. Onze praktijken in Wateringen hebben een indrukwekkende gemiddelde score van maar liefst 9.9, gebaseerd op 2 waarderingen. Ter vergelijking, het landelijk gemiddelde voor fysiotherapeuten in Nederland ligt op een 9.4. Bovendien, het gemiddelde cijfer voor fysiotherapiepraktijken in Wateringen is een sterke 9.3, uit 132 waarderingen, geëvenaard door het nationale gemiddelde van alle praktijken. Deze hoge cijfers getuigen van de uitzonderlijke tevredenheid onder onze patiënten, zowel lokaal als landelijk.

Medewerkers fit

Fysiotherapie Wateringse Veld biedt persoonlijke begeleiding aan medewerkers van bedrijven, afgestemd op de specifieke behoeften van elke individuele werknemer. Bij Fysiotherapie Wateringen zien we het als onze verantwoordelijkheid om met een persoonlijke benadering en behandelingen op maat een bijdrage te leveren aan een gezond en fit werkend Nederland.

Chronische bewegingsinterventies

Chronische bewegingsinterventies zijn een cruciaal onderdeel van de fysiotherapie, want zij bieden een oplossing voor langdurige bewegingsbeperkingen en pijn. Bob Kemper, een Master sportfysiotherapeut met een rijke achtergrond als CIOS-docent, heeft zich niet alleen tijdens zijn opleiding aan de Hogeschool van Rotterdam, maar ook door zijn ervaring in de sportwereld, toegespitst op deze specialistische interventies. Zijn focus ligt op het aanpakken van chronische klachten, wat hem ook bekwaam maakt in aanpalende gebieden zoals COPD-behandeling en hartrevalidatie.

Deze interventies zijn van onschatbare waarde voor patiënten met aanhoudende symptomen. Door grondige analyses en persoonlijke begeleiding gaan deze gespecialiseerde fysiotherapeuten aan de slag om voor elke patiënt een goed plan op te stellen. Hun doel: het herstellen van bewegingsvrijheid en het verbeteren van de levenskwaliteit.

Fysieke werkzaamheden

Bent u op zoek naar professionele begeleiding voor fysieke werkzaamheden of heeft u klachten als gevolg hiervan? Fysio Life zet zich in voor het fit en vitaal houden van medewerkers binnen uw organisatie. Onze aanpak is gericht op het voorkomen en behandelen van specifieke klachten die vaak voortkomen uit fysieke werkzaamheden.

Onze deskundige fysiotherapeuten, waaronder manueel therapeuten en sportkunde therapeuten, hebben ervaring met het begeleiden van sporters en bieden ondersteuning in het gehele revalidatieproces, waaronder revalidatie na operaties. Dit zorgt voor een goed plan om uw medewerkers door middel van chronische bewegingsinterventies weer optimaal inzetbaar te maken.

Bij Fysiotherapie Wateringse Veld concentreren we ons ook op het behandelen van bewegingsbeperkingen met een algemeen fysiotherapeutische of manuele therapieaanpak. Hiermee pakken we de oorzaak van klachten systematisch aan. Of het nu gaat om lage rugklachten of een breder scala aan bewegingsbeperkingen, wij staan klaar met professionele en persoonlijke begeleiding.

Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de juiste fysiotherapeut voor de behandeling van klachten? Maak een afspraak en word direct geholpen door één van onze specialistische mensen. U bent bij ons in goede handen, met alle kennis aanwezig!