“Sinds ik last heb van long-Covid heb ik te maken gehad met meerdere hulpverleners in de zorg. Twee van die hulpverleners waren de ergotherapeut en de fysiotherapeut van Wateringse Veld. Nadat ik een aantal individuele sessies bij de ergotherapeut en ook bij de fysiotherapeut heb gehad, zijn beiden gezamenlijk een zogenaamde ‘post-covid groep’ gestart. De groep heeft als doel; informatie verstrekken en lotgenotencontact.

Post-covid groep gestart

Onderwerpen die aan de orde kwamen waren: Wat is covid en wat doet het met je lichaam; zorgen voor balans; evenwicht en ontspanning; versterken van eigen regie en als laatste werkhervatting. Voor mij kwamen deze (5) bijeenkomsten op een zeer goed moment. Na een periode van volledig thuis zitten was ik net weer begonnen met re-integreren op mijn werk. Deze wekelijkse bijeenkomsten waren erg fijn om weer even de theorie van de ziekte te vernemen en te weten welke valkuilen ik moest zien te ontwijken in mijn re-integratieproces.

Erkenning en herkenning

Wat het mij gebracht heeft zijn erkenning en herkenning. Erkenning in de zin dat er speciaal voor mij en vergelijkbare patiënten een groep is samengesteld met goede, deskundige en empathische begeleiding om ons verder te helpen. Herkenning in de zin van contact met lotgenoten. Het uitwisselen van ervaringen en zienswijzen is een groot pluspunt en dat gun ik iedere long covid patiënt.”

Mariska Riemens.