De COVID-19 pandemie en de getroffen maatregelen hebben invloed op de fysieke en mentale gezondheid van de Nederlandse bevolking. Onze mentale gezondheid komt onder druk en dat uit zich bijvoorbeeld in slaapproblemen, gevoelens van emotionele eenzaamheid, angst- en depressieklachten.

Dit merk ik in de praktijk maar ook in mijn privรฉleven. Mensen van jong en oud lopen op hun tenen en vinden het steeds moeilijker om flexibel in te spelen op de veranderingen van de COVID-19 maatregelen. Dit gaat mij aan het hart. In de praktijk bieden wij graag handvaten om hier goed mee om te kunnen gaan.

๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ด๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ธ!
Als ik de mensen om mij heen spreek of op straat met iemand in gesprek kom, en daar de angst en onrust proef als het over de actuele status rondom COVID gaat, dan weet ik weer waarom ik ben begonnen met mijn praktijk. Mensen vooruithelpen, fysiek en mentaal, dat is mijn passie!

Ik heb altijd al mijn eigen praktijk willen beginnen, โ€™t liefst in een gezondheidscentrum met verschillende specialisten onder รฉรฉn dak. Ik merk namelijk dat een cliรซnt niet altijd geholpen kan worden door รฉรฉn specialist. Snel schakelen met multidisciplinaire aanpak, dat is het doel.

๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ
Samenwerking met verschillende specialisten hebben we uitgebreid om beter om te gaan met langdurige en complexe zorg. Zo werken onze psychosomatische fysiotherapeuten nauw samen met onze manueel therapeuten en ergotherapeuten. En onze geriatrie fysiotherapeut met onze ergotherapeuten, manueel therapeuten en sportfysiotherapeuten. We doen er alles aan, om verder te kijken dan de klacht en ook de mens en zijn omgeving mee te nemen in de behandeling.

Onze praktijk is voor alle bewoners in de wijk. Ieder mens is uniek en verdient de beste zorg. Wij geloven in positieve gezondheid waarbij we kijken naar het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. ร‰n om zo veel mogelijk de eigen regie te voeren.

๐—ญ๐—ผ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ผ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐—ฑ๐˜† ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฑ
Om de mensen om ons heen te helpen aan een gezonder en fittere lichaam en geest, kunnen we door de versoepelingen van de COVID-19 maatregelen weer onze groepslessen Mindfulness, Lichaam in Balans en Fysio Fitness aanbieden. We willen laten zien wat bewegen met je doet, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Het gelukhormoon endorfine wordt aangemaakt, wat zorgt voor een vrolijk en relaxt gevoel. Dit draagt weer bij aan je humeur en gesteldheid.

Kun je zelf wat ontspanning gebruiken? Dan kun je luisteren naar de ontspanningsoefening van onze psychosomatische fysiotherapeut en instructrice Lichaam in Balans Susanne.