WEET WAT U BEWEEGT

Wij kunnen u weer zorgeloos laten bewegen

Missie en visie

Missie

Onze doelstelling is iedereen uit Wateringse Veld (Den Haag) en omgeving gezond te laten bewegen, waarbij u als mens centraal staat.  Als bewegen een probleem is of wordt, dan vraagt dat om zorg op maat. Ieder mens is uniek. Wat u beweegt is wat ons beweegt om de beste zorg op maat te geven.
Om dit te bereiken willen wij graag onze kennis en expertise beschikbaar stellen aan u. U mag rekenen op persoonlijke aandacht, deskundigheid en kwalitatief hoogwaardige behandelingen van uw therapeut met als einddoel uw toekomstige problemen te voorkomen en bestaande klachten op te lossen.  
Wij doen dit niet alleen, omdat klachten vaak meerdere oorzaken hebben. Wij werken met een team van specialisten, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers en diëtisten, binnen onze praktijk. Dit doen we gelijktijdig en onder één dak. Samen zorgen we ervoor dat u weer optimaal kunt functioneren, thuis, op het werk en / of in uw vrije tijd.

Visie

Wij zien bewegen als bron voor een fit en vitaal leven bedoeld voor alle leeftijdscategorieën. Ook als gewoon leven door een tijdelijke blessure, ziekte of ouderdom minder vanzelfsprekend wordt. Wij geloven in positieve gezondheid en dat omvat meer dan een goed functionerend lichaam. Kwaliteit van leven, dagelijks functioneren en sociaal meedoen vinden we zeker net zo belangrijk.

Midden in de samenleving

Met diverse zorgverleners (o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, haptotherapeuten), ook wel multidisciplinair team genoemd, kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich beter voelen. Minder pijn hebben of meer bewegingsvrijheid krijgen. Maar er zijn veel meer factoren die een positieve invloed hebben op de gezondheid van mensen. Wat kleur geeft aan het leven ondanks de (chronische) aandoening, zijn de kwaliteit van leven en sociale contacten. Daarom zijn we actief betrokken bij het wel en wee in de wijk. We vervullen de rol van aanjager van de jaarlijkse Wateringse Veldloop. Dat doen we zoveel mogelijk samen met o.a. het bewonersplatform, scholen, lokale ondernemers, sportverenigingen en  de gemeente.

Breed & diep

We willen kwalitatief de beste fysiotherapeutische en ergotherapeutische zorg leveren met verregaande specialisaties in de breedte en de diepte. We zijn nooit uitgeleerd in ons vakgebied; we zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe technieken en inzichten en nemen deel aan alle relevante kenniskringen.

Praktisch al onze therapeuten hebben zich na hun reguliere opleiding gespecialiseerd of toegelegd op de behandeling van een bepaalde patiëntengroep, aandoening of speciale therapie. Die vakkennis en expertise delen we voortdurend, want samen weten we meer. We leiden toekomstige collega’s op en leren op onze beurt ook veel van hen. Maar we kijken ook buiten de grenzen van ons eigen vakgebied en zoeken de samenwerking met andere zorgprofessionals die goed aansluiten bij onze behandelingen.

Gedrag & gezondheid

Raar maar waar: als het over gezondheidszorg gaat, gaat het meestal over zorg en ziekte. Terwijl gezondheid net zo goed positief benaderd kan worden. En breder: met minder focus op lichamelijke klachten, maar meer aandacht voor welzijn en aspecten waarop mensen zelf invloed hebben. Zoals bewust eten en voldoende bewegen om fit en vitaal te blijven.  

Dat juichen we toe, maar we weten ook dat voldoende bewegen en een gezonde leefstijl niet voor iedereen even makkelijk aan te leren en vol te houden is. Zeker niet als je van ver moet komen of al fysieke klachten hebt (gehad). Daarom helpen we ook mensen met gezond bewegen en het aanleren van een nieuwe leefstijl. In onze oefenzaal geven we groepslessen en cursussen welke alle domeinen van vitaliteit benaderen: van een personal trainingen tot Mindfulness cursussen / Yoga, en van hardloopgroepen tot valpreventie voor ouderen en leefstijlprogramma’s in samenwerking met een personal leefstijlcoach.

Contact en locatie

Laan van Wateringse Veld 224b
2548 CG Den Haag

Els Borst-Eilersplein 75
2545 AA Den Haag

Noordweg 26
2291 EE Wateringen

t. 070 309 98 60
e. info@fcwv.nl

 

Hoofdsponsor van:

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 21:00 uur
Dinsdag: 08:00 - 21:00 uur
Woensdag: 07:15 - 21:00 uur
Donderdag: 07:15 - 21:00 uur
Vrijdag: 07:15 - 18:00 uur
Zaterdag: 08.00 - 13.30 uur
Zondag: gesloten

Online afspraak maken

Wacht niet tot de pijn te erg wordt, neem contact met ons op.

Keurmerk Fysiotherapie
Keurmerk Fysiotherapie