“Door een zware val met de mountainbike ben ik bij Ergotherapie Wateringse Veld terechtgekomen” | Robbert Vis

“Ik had door de val een zware hersenschudding en na een paar weken rust, dacht ik dat ik wel weer aan het werk kon. Dat viel zwaar tegen. Na overleg met de huisarts werd ik doorwezen naar de ergotherapie. Persoonlijk wist ik niet dat ik bij de ergotherapeut terechtkon met een hersenschudding. Werken werd door mijn hersenschudding onmogelijk, dit zorgde voor een wisseling in mijn stemming. Het belangrijkste was voor mij om weer aan het werk te kunnen, dus volgde ik zijn advies op.

Acceptatie

Nadat er eerst een stukje acceptatie van mijn kant moest komen voor de situatie, zijn we samen aan de slag gegaan. Eerst met de doelen in kaart te brengen. Daarna heb ik hulp gekregen in het opzetten van dagindelingen en ook inzicht te krijgen van wanneer doe ik nu te veel en moet ik mijn rust nemen.

Prikkelarme omgeving

Toen dit eenmaal een beetje liep ben ik bij mijn werkgever aan de slag gegaan in een prikkelarme omgeving. In het begin was dit alleen maar een paar uurtjes per dag.

We zijn met zijn drieën (patient, behandelaar, werkgever) gaan uitbouwen tot een volledige werkweek in een prikkelarme omgeving. Toen dit kon zijn we daarna mij gaan blootstellen aan de omgeving waar er wel veel prikkels zijn, natuurlijk ging dit ook in stapjes. Ik ben erg blij met de begeleiding die ik heb gekregen om weer volledig aan de slag te gaan met mijn werk, dank daarvoor!”

Robbert Vis