Heeft u (hulp)vragen over de uitvoering van u dagelijkse activiteiten? Op het gebied van wonen, zorgen voor uzelf of anderen, werken, leren, vrijetijdsbesteding of sociale contacten? Ergotherapie helpt u en de mensen om u heen.
Een ergotherapeut maakt altijd de koppeling met dagelijkse activiteiten m.b.t. wonen, zorgen voor jezelf en/of anderen, werk studie, vrije tijd.
Deze klachten kunnen passen bij diverse ziektebeelden zoals hersenletsel (hersenschudding, beroerte, ongeluk, tumor) , Covid- 19, Parkinson, MS, chronische pijn, burn-out, whiplash, dementie, passen bij uw leeftijd of bij andere uitdagingen van het leven.
Vragen
Heeft u vragen m.b.t. de uitvoering van uw dagelijkse activiteiten die niet gaan zoals u wilt, bijvoorbeeld door:
- Stress
- Overprikkeling
- Overbelasting
- Vermoeidheid
- Veranderingen in cognitieve processen zoals aandacht, geheugen, planning en organisatie.
- Veranderingen in het bewegen.
- Problemen met (veilig) bewegen in en om de woning
- Mantelzorg-taken
Behandeling
Coaching
- Leren omgaan met de uitdagingen van een ziekte of chronische aandoening.
- Belasting en belastbaarheid weer in balans brengen.
Behandeling en herstel
- Activiteiten opnieuw óf anders leren uitvoeren.
- Activiteiten leren uitvoeren met inzet van hulpmiddelen.
Cognitieve revalidatie
- Uitleg / training om met cognitieve veranderingen om te leren gaan.
Ondersteuning
- Mantelzorg versterken in omgaan mét zorgtaken.
Preventie en advies
- Keuze en begeleiding aanvraag van hulpmiddelen, voorzieningen en woningaanpassingen
- Oefenen gebruik hulpmiddelen.
- Gezondheidsproblemen voorkomen en veilig handelen waarborgen.
Werkplekonderzoek en begeleiding re-integratie
- Arbeidsparticipatie vergroten door gerichte begeleiding.
Resultaat
-
U kunt díe activiteiten doen die belangrijk voor u zijn, passend bij uw mogelijkheden.
-
U kunt omgaan met de ‘blijvende’ gevolgen van uw aandoening én heeft daarbij zelf de regie in handen.
-
U heeft vertrouwen in uzelf en in uw mogelijkheden.
-
U zit weer goed in uw vel!
De behandeling kan zowel in de praktijk, bij u thuis, op school, werk of dagbesteding plaatsvinden.
Vergoeding
U heeft geen verwijzing nodig om te kunnen starten met ergotherapie. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat daarom wel af van uw eigen risico (indien dit nog niet is opgebruikt).
Hoe eerder de behandeling start , hoe sneller u resultaat ervaart en u heeft geen verwijsbrief nodig.
Controleer hier of u recht heeft op Zorg1 programma’s.
Onze ergotherapeuten
Linda is in 2023 afgestudeerd als ergotherapeut. Ze heeft een breed scala aan ervaring opgedaan, waaronder in de revalidatie en re-integratiebegeleiding. Haar passie heeft ze gevonden in het begeleiden van mensen die te maken hebben met een verstoorde balans in wat ze doen en wat ze kunnen (belasting en belastbaarheid) en/of het lastig vinden om hun grenzen te herkennen. Verder is alles op het gebied van weer aan het werk gaan en het blijven werken met een ziekte of beperking haar specialiteit. Dat iemand zo veel mogelijk kan doen wat voor diegene belangrijk is, is waar Linda zich voor inzet.
Linda is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.
KP-nummer: 29108058290
Marloes is afgestudeerd als Ergotherapeut in 2003. Zij heeft vanuit haar werk bij het AMC en Revalidatiecentrum Rijndam ruime ervaring met het behandelen van mensen met stress gerelateerde klachten, chronische pijn en vermoeidheidsklachten. Vanuit de scholing ACT en motivational interviewing is Marloes erop gericht mensen te begeleiden en coachen richting een waardevol leven naast de klachten die iemand ervaart. Het vinden van balans in de dagen en het praktisch uitvoeren van waardevolle activiteiten staan hierbij centraal. In 2018 is zij CPCRT gecertificeerd als cognitief neurorevalidatie therapeut. Marloes haar specialiteit is het behandelen van mensen met chronische pijnklachten en vermoeidheid, ook in combinatie met cognitieve revalidatie.
Marloes is aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
KP nummer: 79905515490
Pauline is afgestudeerd in 2023 als ergotherapeut en biedt om die reden een verfrissende jonge blik aan het vak en aan de praktijk. Zij heeft ervaring opgedaan in de revalidatie, in een verpleeghuissetting, met wmo aanvragen en hulpmiddelen in de thuissituatie en covid-19/long-covid. Het leven blijven leven zoals iemand dat zelf wil op zijn of haar eigen manier, vind Pauline belangrijk. Daarom zet ze zich in voor de mensen die daar wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. Hierbij kunt u denken aan adviezen over het gebruik van hulpmiddelen, het oefenen van transfers binnen en buitenshuis en het meedenken over verdere handelingsproblemen. Ze vind het leuk om een samenwerking aan te gaan met de cliënt en omgeving, om samen tot oplossingen te kunnen komen voor mogelijke handelingsproblemen. Pauline behandelt aan huis en op de praktijk.
Pauline werkt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag